Hlavní obsah

Po dálnici u Olomouce jel řidič rychlostí 213 km/h

Právo, jr

Rychlost 213 kilometrů za hodinu naměřili v pátek odpoledne policisté při dopravně bezpečnostní akci řidiči na dálnici D35 u Olomouce. Za vysoké překročení rychlostního limitu hrozí řidiči ve správním řízení pokuta od 5 do 10 tisíc korun, zákaz činnosti řízení motorových vozidel na šest až 12 měsíců, ale také pět trestných bodů.

Foto: Policie ČR

Po dálnici jel řidič na Olomoucku rychlostí 213 km/h.

Článek

O průběhu víkendových silničních kontrol informovala v neděli mluvčí policie Olomouckého kraje Jiřina Vybíhalová.

„Silniční kontroly odhalily také podnapilé řidiče. Šternberští policisté během pátečního večera dokumentovali hned dva případy ohrožení pod vlivem návykové látky. V prvním případě na nestandardní jízdu řidiče osobního vozidla jedoucího po silnici z Olomouce na Šternberk upozornil další z řidičů. Policisté pak jednatřicetiletému řidiči opakovaně naměřili bezmála 2,5 promile alkoholu v dechu,“ vedla mluvčí.

Motorkáři na silnici smrti naměřili téměř 170 kilometrů v hodině

Krimi

Obdobným případem se v sobotu ráno zabývali také policisté v Uničově. Za volantem vozu značky BMW tam přistihli šestadvacetiletého mladíka, který měl vedle pozitivní dechové zkoušky na alkohol, při níž mu policisté naměřili hodnoty lehce přes 1 promile, pozitivní také orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek.

V tomto případě se mladý řidič podrobil také lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám