Hlavní obsah

Motorkáři na silnici smrti naměřili téměř 170 kilometrů v hodině

Právo, pko

Teplé počasí posledních dnů v kombinaci s výrazně prázdnějšími silnicemi vylákalo ven motorkáře toužící provětrat své stroje. Bohužel někteří si silnice pletou se závodní dráhou, nebo sedají za řídítka pod vlivem alkoholu. Na takové hazardéry narazili policisté i na silnici I/43 z Brna na Svitavy, které si kvůli častým tragickým nehodám vysloužila přízvisko silnice smrti.

BEZ KOMENTÁŘE: Motorkář se řítil rychlostí 167 km/hVideo: Policie ČR

 
Článek

„S hezkým počasím vyrazili na silnice i motorkáři. Hned dva z nich si nějakou dobu legálně své stroje neužijí. První i se spolujezdkyní prosvištěl na komunikaci I/43 kolem policejního vozu rychlostí 167 kilometrů v hodině,” popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

Foto: Policie ČR

Motorkář překročil povolenou rychlost jen o něco méně než dvojnásobně.

Druhý překročil rychlostní limit podle policie „jen” o 28 km/h. „Ovšem neobtěžoval se ani s dáváním znamení o změně směru jízdy. Správnímu orgánu bude ale nejhůře vysvětlovat výsledek dechové zkoušky – 0,49 promile,“ dodal mluvčí.

Řidič v protisměru si razil cestu kolonou na D8, na auta blikal

Krimi

V rukou strážců zákona při kontrolách ale skončilo i několik řidičů osobních aut.

„Například jednadvacetiletý řidič se obcí Čejč řítil téměř stokilometrovou rychlostí. Po zastavení policistům předložil pouze občanský průkaz a doklady od vozidla Renault Laguna. Hlídka zjistila, že má vysloven zákaz řízení až do roku 2021. Kromě hrubého překročení rychlosti se bude navíc zodpovídat z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodal Šváb.

Foto: Policie ČR

Policisté odhalili několik výrazných překročení povolené rychlosti.

Foto: Policie ČR

Více než dvojnásobně překročení rychlostního limitu

Reklama

Výběr článků

Načítám