Hlavní obsah

Plynárny varují před podvodnými složenkami

Právo, tyš
BRNO

Před falešnými poukázkami v okolí Třebíče a Jihlavy varuje Jihomoravská plynárenská (JMP). Neznámý podvodník totiž lidem rozesílá složenky, které je vyzývají, aby uhradili nedoplatek za plyn. Peníze jdou zřejmě na jeho účet.

Článek

"Podali jsme na policii trestní oznámení na neznámého pachatele," uvedl mluvčí JMP Jiří Bezděk. Podle něj lidé falešné poukázky poznají podle toho, že jsou vyplněny ručně.

"Pravé složenky mají vždy předtištěno číslo účtu a identifikační údaje o naší společnosti," podotkl Bezděk s tím, že si lidé v případě pochybností o pravosti poukázky mají zkontrolovat číslo účtu na webových stránkách firmy www.rwe-jmp.cz - nebo se obrátit na zákaznické kanceláře.

Ti, co už poukázku dostali nebo ji dokonce zaplatili, by měli zavolat na policii, nejlépe na Správu Jihomoravského kraje na telefonní číslo 974 622 476.

Nedoplatky za plyn začala JMP zákazníkům posílat už v lednu, zároveň rozesílá i složenky na přeplatky. Kolik lidí už podvodníkovi zaplatilo neumí firma odhadnout.

Jihomoravská plynárenská je největším distributorem plynu ve skupině RWE. Dodává plyn více než půl miliónů domácností a maloodběratelům v Jihomoravském, Zlínském kraji, na Vysočinu a částečně také do Olomouckého, Pardubického a Jihočeského kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám