Hlavní obsah

Pilotovi pro nouzové přistání louka nestačila, kluzák zapíchl na zahradě do tújí

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krotějov

Nouzové přistání kluzáku řešili záchranáři na Táborsku. Pilot měl problémy kvůli počasí a potřeboval nouzově přistát na louce. Nakonec skončil v zahradě jednoho z domů, vyvázl z drobnými oděrkami.

Foto: Policie ČR

Nouzové přistání kluzáku na Táborsku

Článek

Pilot se dostal ve vzduchu do problémů nad Krotějovem na Táborsku v neděli krátce po 17:30.

Podle policie nevycházel pilotovi konečný manévr na letiště v Soběslavi, příčinou měly být mizerné povětrnostní podmínky.

Za tragickou srážkou větroňů u Trutnova byla nepozornost pilotů

Krimi

„Sedmačtyřicetiletý pilot se proto rozhodl, že se pokusí přistát s kluzákem na travnaté louce. Po dosednutí mu však nestačila délka travnatého porostu k brzdění a následně havaroval do plotu u jednoho z domů,” uvedla v pondělí mluvčí policie Lenka Pokorná.

Foto: Policie ČR

Pilot kluzáku se dostal kvůli počasí do problémů na Táborsku

Muž vyvázl bez vážných zranění, měl pouze drobné oděrky, které na místě ošetřil lékař. „Nehodu náhodou zpozoroval a místem právě procházel,” zmínila mluvčí.

Škodu na kluzáku i oplocení domu vyšetřovatelé vyčíslili na 200 000 korun.

Reklama

Související články

Na Hodonínsku spadl při letu paraglidista

Pádem v blízkosti rozhledny u Nového Poddvorova na Hodonínsku skončil v neděli v podvečer let padákového kluzáku s motorem. Šedesátiletý pilot následkům...

Výběr článků

Načítám