Hlavní obsah

Pes v ostravské restauraci pokousal dva strážníky

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Dva strážníky městské policie pokousal v neděli v jedné z restaurací v Ostravě-Zábřehu pes. Majitel strážníky zavolal do svého podniku proto, že kříženec staffordšírského teriéra ohrožoval hosty, zatímco jeho páníček v opilosti usnul u stolu.

Článek

Zranění městských policistů naštěstí není vážné a nezanechá následky. „Jakmile strážníci vstoupili do restaurace, pes se rozběhl proti nim a jednomu ze strážníků se zakousl do ruky. Potom se psa podařilo za pomocí jednoho z hostů chytit a uvázat,“ řekla mluvčí městské policie Vladimíra Zachová.

Po chvíli se probudil 31letý muž, který se psem do restaurace přišel. Strážníkům tvrdil, že není majitelem psa a pouze ho hlídá kamarádovi. „Mezitím psa odvázal, ale nedokázal jej udržet, pes nereagoval na žádný z povelů. Pak se vysmekl a napadl druhého strážníka, který utrpěl tržnou ránu na ruce,“ dodala mluvčí Zychová.

Zranění strážníci pak opilého muže doprovodili na adresu pětadvacetiletého majitele psa, kterého vyzvali k předložení očkovacího průkazu.

„Majitel však tvrdil, že očkovací průkaz ztratil. Odmítl také se psem zajít na veterinární vyšetření, proto strážníci na místo přivolali Policii ČR. Pes byl zajištěn a pracovníkem útulku městské policie byl převezen k veterináři na vyšetření. Oba pokousaní strážníci byli ošetřeni v nemocnici, jejich zranění naštěstí nejsou vážná,“ dodala Zychová.

Veterinární ošetření naštěstí neprokázalo, že by pes měl vzteklinu, pro jistotu se ale ještě jednomu ošetření bude muset podrobit.

Muži, který nechal nezajištěného psa pobíhat v restauraci, teď hrozí v přestupkovém řízení pokuta, která může dosáhnout až 50 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám