Hlavní obsah

Penzion v Krkonoších nikdo nezapálil, hořet začalo kvůli poruše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Za požárem penzionu Lesní zátiší v Horní Malé Úpě v Krkonoších není úmyslné jednání, uvedli to v úterý hasiči s tím, že požár zřejmě způsobila závada na elektroinstalaci, nebo v komíně. Škodu hasiči odhadli na 900 tisíc korun.

Požár v Horní Malé Úpě Video: HZS Královéhradeckého kraje

 
Článek

„Hasiči ohledáním požářiště zjistili, že požár vznikl v podkroví v meziprostoru mezi sádrokartonem a střešní konstrukcí. Jako možné příčiny lze vyloučit úmyslné nebo nedbalostní jednání. Vyšetřovatel hasičů pracuje s verzemi, že požár mohl vzniknout vlivem technické závady elektroinstalace nebo komínového tělesa,” uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Požár penzionu v Úpě: Škoda za milion, hasiči zveřejnili video

Krimi

K hořícímu penzionu v neděli po 19.00 vyrazilo šest jednotek hasičů se sedmi cisternami a automobilovým žebříkem. Všem lidem z penzionu se podařilo dostat ven z budovy. Nikdo se při tom nezranil.

Foto: Pavel Sittek

Požár penzionu na Horní Malé Úpě.

Navzdory silnému větru se hasičům podařilo šíření ohně včas zastavit a dřevěná budova byla z větší části uchráněna. Pod kontrolu dostali hasiči oheň po necelých dvou hodinách a zcela jej zlikvidovali ve 23.20. Vodu pro hašení si zajistili z místního hydrantu a retenční nádrže.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Požár v Horní Malé Úpě

Penzion má podle své webové prezentace 15 lůžek a jeho součástí je i restaurace. Stojí u hlavní silnice vedoucí z Horního Maršova do Horní Malé Úpy a na hraniční přechod do Polska. Od centra obce, která leží v nadmořské výšce 1050 metrů nad mořem, je vzdálený asi 50 metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám