Hlavní obsah

Patnáctiletý recidivista zaútočil na seniora a invalidu. Sebral jim peníze a utekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Patnáctiletý lupič zaútočil minulý týden v Ostravě na dva muže. Sebral jim peníze a utekl. Pokusil se také vybrat kasičku v obchodním centru, ale ta mu odolala. Policie ho po několika hodinách dopadla.

Mladík se pokusil vybrat kasičkuVideo: Policie ČR

 
Článek

Všechny případy se odehrály minulé úterý. Na policii se obrátil nejprve 72letý muž, kterého nad ránem přepadl mladík ve Výstavní ulici. Zabránil mu v chůzi a pak ho napadl. Sebral mu doklady a hotovost ve výši dvou tisíc korun.

Druhé a třetí oznámení přijala policie najednou. Nejprve se chtěl mladík vloupat do charitativní kasičky, do které se však nedostal. Vyhlédl si proto jinou oběť.

Řidič domíchávače jel podle navigace a uvázl na cyklostezce. Do akce musel Bizon

Krimi

„Pronásledoval invalidního 39letého muže, kterého nakonec napadl, povalil na zem a násilným způsobem se zmocnil peněz, které u sebe poškozený měl, také okolo dvou tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková.

Muž ukradl v ostravské prodejně 300 kg masa. Usvědčily ho kamery

Krimi

Policistům při pátrání pomohly kamerové záznamy, díky kterým přišli na stopu podezřelého. Byl zadržen o několik hodin později. Kriminalisté zjistili, že jde o 15letého mladíka, který měl problémy se zákonem už jako nezletilý a byl umístěn do výchovného ústavu. Do toho se také nevrátil z vycházky a byl na útěku.

Foto: Policie ČR

Mladík se pokusil vybrat kasičku

„Kriminalista proti mladistvému muži zahájil trestní stíhání a obvinil ho z loupeže, pokusu krádeže a z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Byl podán podnět na vzetí do vazby, který byl soudcem akceptován. Nyní mladíkovi hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám