Hlavní obsah

Patnáctiletý chlapec si dělal selfie na železničním návěstidle. Zasáhla ho elektřina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov

Patnáctiletý chlapec se v pátek vážně zranil na nádraží ve Voticích na Benešovsku. Vylezl na návěstidlo, kde ho zasáhla elektřina. Mladík si na sloupu chtěl pravděpodobně udělat selfie.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Podle prvotních zjištění, v době, kdy vylezl na návěstidlo v železničním koridoru, jej zasáhl výboj elektrického proudu z trakčního vedení,“ řekla Novinkám mluvčí policie Eva Stulíková.

Na místo vyrazili jak záchranáři, tak vrtulník. „Nezletilá osoba utrpěla vážná poranění dolních končetin. Její stav byl život ohrožující a byla nutná intenzivní lékařská péče a připojení na plicní ventilaci,“ doplnila mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Vrtulník mladíka převezl do pražské krčské nemocnice. Případem se zabývají kriminalisté, kteří zjišťují další okolnosti. Podle nepotvrzených informací chlapec lezl na sloup, aby si udělal selfie. Přihlížel tomu jeho kamarád. „Více informací s ohledem na věk chlapce nemůžeme poskytnout,“ konstatovala Stulíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám