Hlavní obsah

Partnerská hádka v Ostravě skončila ubodáním ženy

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

V pořadí letošní už čtrnáctou vraždu vyšetřují od pátečního večera moravskoslezští kriminalisté. Obětí se stala devětadvacetiletá žena, kterou měl po hádce pobodat její jednačtyřicetiletý druh. Toho chytili policisté krátce po činu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Podezřelý muž opakovaně zaútočil na poškozenou a způsobil jí zranění, kterým později podlehla. Ataku měla předcházet verbální rozepře,“ popsala policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že pachatel z místa činu utekl.

Pobodanou ženu se snažili udržet při životě záchranáři. „V době zásahu byla pacientka v bezvědomí a její dýchání selhávalo. Zasahující lékař u ní zjistil vícečetná poranění se značnou krevní ztrátou. Přes rychlou odbornou pomoc došlo u postižené k selhání srdeční činnosti a posádky zahájili resuscitaci,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Při převzetí pacientky na do sanitky podle Humpla došlo k opětovnému selhání oběhu a byla opět nutná resuscitace. Na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava byla žena předána v kritickém stavu. Později v nemocnici zemřela.

Muže dopadli v jiném městě

K vraždě došlo v pátek 4. srpna vpodvečer v bytě dvojice v Ostravě-Michálkovicích. „Krátce nato byl (podezřelý) zadržen policisty speciální pořádkové jednotky v dalším městě,“ dodala policejní mluvčí.

Kriminalisté podle ní provedli ohledání místa činu, zajistili stopy, které budou zkoumat znalci. „Pokračují ve shromažďování důkazů a skutečností k objasnění události,“ sdělila.

Reklama

Výběr článků

Načítám