Hlavní obsah

Parta vandalů vymlátila protihlukovou stěnu v Praze

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští strážníci zadrželi 14letého chlapce, kterého podezírají z vandalismu v Modřanech. Přiznal se, že s dalšími dvěma lidmi házel kameny na protihlukovou stěnu u silnice. Zbylí podezřelí stihli před hlídkou městské policie utéct. Strážníci napočítali přes čtyřicet rozbitých výplní, případ si převzala státní policie.

Rozbité protihlukové stěny v PrazeVideo: MP Praha

 
Článek

Incident se stal minulý týden v pátek večer, kdy se na tísňovou linku ozval svědek, podle kterého někdo střílel u zastávky MHD Nádraží Modřany do protihlukové stěny. Strážníci v okolí zahlédli tři lidi, kteří utíkali do nedalekého podchodu.

„Jeden ze strážníků za nimi vyběhl a muže, který se pokusil ukrýt do křoví, zadržel. Další dvě osoby zmizely neznámo kam,” popsala v pondělí mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Vandal na pražské fakultě rozřezal přes sto křesel darovaných z Hradu

Krimi

Zadrženým mužem byl ve skutečnosti 14letý mladík, který tvrdil, že se dvěma dalšími lidmi, které prý nezná, sprejoval na nedalekou legální plochu. Přiznal rovněž, že s nimi do protihlukové stěny házel kameny.

Podle strážníků bylo poškozených 42 skleněných výplní stěny. Chlapec je podezřelý z trestné činnosti a případ městská policie předala státním policistům k dalšímu vyšetřování.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám