Hlavní obsah

Vandal na pražské fakultě rozřezal přes sto křesel darovaných z Hradu

Novinky, Richard Sůsa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sto jedna kožených a koženkových křesel a šest pohovek rozřezal zatím neznámý vandal na chodbách v budově Právnické fakulty UK v Praze. O události informovala v pátek sama fakulta na Facebooku.

Foto: Facebook – Právnická fakulta Univerzity Karlovy

Poškozená křesla na právnické fakultě

Článek

K poškození křesel a pohovek došlo pravděpodobně ve středu, v nějaké době, kdy již v budově nebylo mnoho lidí.

„Poškozena byla přibližně polovina křesel a pohovek, které máme. Nevíme, jestli se jednalo o studenta či někoho zvenčí, budeme teprve analyzovat kamerové záznamy,“ popsala situaci Novinkám Kateřina Mikulcová z oddělení komunikace.

Poškozená křesla pocházela z doby po 2. světové válce. „V minulosti byla součástí výbavy Pražského hradu, právnická fakulta je poté dostala darem,“ doplnila Mikulcová.

Nepoškozená křesla zaměstnanci uschovali a na chodbách jsou nyní rozmístěny lavice a židle.

Vandal v Praze kopal do aut, poškodil jich třináct

Krimi

K výši škody se Mikulcová nevyjádřila. Zda se fakulta rozhodne podávat trestní oznámení, by mělo být jasné počátkem příštího týdne.

Reklama

Související články

Vandal zjistil, co znamená řetězová reakce

O tom, co je dominový efekt, se přesvědčil vandal v městské prefektuře Lin-fen v čínské provincii Šan-si. Záběry bezpečnostní kamery zachytily, jak kopl do...

Výběr článků

Načítám