Hlavní obsah

Pacienta ve slovenské sanitce ohrozila kolona u Brna, cestu zařídila policie

Brno

Do svízelné situace se dostala na dálnici D2 u Brna posádka sanitního vozu ze Slovenska. Zdravotníci vezli na specializované pracoviště do Prahy pacienta po transplantaci, jízdu ale neúměrně prodlužovala dopravní zácpa vzniklá po hromadné nehodě. Časové ztráty si vzhledem k stavu muže nemohli zdravotníci dovolit, jenže na přednostní jízdu nemají v Česku právo. O pomoc si řekli policii.

Policie pomohla slovenské sanitce z dopravní zácpyVideo: Policie ČR

 
Článek

Zdravotníci ze Slovenska se dostali do problému v úterý ráno na dálnici D2 nedaleko brněnského obchodního centra Olympia. Mířili do Prahy, kam měli dopravit na specializované pracoviště pacienta, který měl za sebou transplantaci.

„Obvykle svízelnou ranní dopravní situaci v okolí Brna navíc zkomplikovala v začínající dopravní špičce po sedmé hodině na D1 na 190. kilometru ve směru na Prahu dopravní nehoda pěti nákladních automobilů a jednoho osobního auta,” popsal okolnosti mluvčí policie Petr Vala.

Jízdu vozu brzdila dopravní zácpa na dálnicích D1 i D2 vzniklá po nehodě, což podle mluvčího zdravotníci nemohli vyřešit využitím práva na přednostní jízdu, protože ho na českém území nemají.

Že čeští řidiči neumějí záchranářskou uličku? Video dokazuje opak

AutoMoto

„Dlouhý průjezd kolonami by zdravotnímu stavu převáženého pacienta rozhodně neprospěl. Slovenští zdravotníci tedy požádali policii o pomoc,” upřesnil Vala.

Foto: Policie ČR

Policie pomohla slovenské sanitce z dopravní zácpy.

Sanitku záhy našla dvojice policistů na motocyklech, která vozidlo z kolony vyvedla a doprovodila dál.

„Slovenští záchranáři tak mohli dále bez výrazného zdržení pokračovat v akutní cestě do pražské nemocnice,” dodal Vala.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám