Hlavní obsah

Sanitka u Brna uvázla ve sněhu, vytáhnout ji musel traktor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlína

Když se ve čtvrtek nad jižní Moravou roztrhla bílá peřina, jedněmi z těch, kteří museli za každou cenu vyjet, a hlavně také bezpečně dojet, byli záchranáři. Jenže posádka vyslaná do obce Hlína na Brněnsku se v zapadlé uličce dostala do sněhové pasti. A nebýt rychlé a efektivní pomoci místních, uvízla by sanitka zřejmě na několik hodin.

Foto: ZZS Jihomoravského kraje

Bez pomoci traktoru by sanitka i s pacientem uvízla ve sněhu.

Článek

Záchranáři spěchali k pacientovi, u něhož bylo podezření na cévní mozkovou příhodu. Pacienta ošetřili, ale když se chtěli vydat zpět, nemohli, sanitka totiž v přívalech sněhu uvízla.

Potíží osádky si naštěstí všiml soused, shodou okolností profesionální hasič Kamil Uj. Ten na nic nečekal, popadl lopatu a snažil se sanitce vyčistit cestu.

Hasiči na Uherskohradišťsku zachraňovali chlapce zapadlého do bahna v rybníku

Krimi

„Přes veškerou snahu se sanitku nedařilo vyprostit, a tak povolal kamaráda Roberta Dudu. Ten nedaleko poklízel sníh, na pomoc nám přijel traktorem s radlicí,“ informovala jihomoravská záchranka o případu.

„Trvalo to celé bezmála 40 minut, ale nakonec nás oba pánové společnými silami vysvobodili a naše posádka mohla pokračovat v jízdě,” dodala záchranka s tím, že zachránění záchranáři posílají svým zachráncům velké díky.

Foto: ZZS Jihomoravského kraje

Bez pomoci traktoru by sanitka i s pacientem uvízla ve sněhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám