Hlavní obsah

Ozbrojený narkoman za volantem se na policisty smál, zastavil ho zátaras

– Most

Nerespektoval značky a hlídce zastavil, až když ho dojela. Pak ale šlápl na plyn a policisty málem přejel. Řidiče na hlavním tahu mezi Mostem a Teplicemi zastavil až zátaras. Následná zkouška u něho zjistila pervitin. Událost se stala v polovině dubna, ale až nyní byl muž obviněn z ohrožení pod vlivem návykové látky a z útoku na úřední osobu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Uvedla to v pondělí mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková. Rychle jedoucího vozu, jehož řidič nerespektoval stopku ani další dopravní značení, si v ulicích Mostu všimla policejní hlídka. Podle Světlákové nereagoval ani na výzvy k zastavení. Vůz odstavil až ve chvíli, kdy ho hlídka dojela.

„Když k němu přišli policisté, pootevřel okénko, usmál se a následně se na plný plyn rozjel. Oba policisté museli uskočit, aby na ně nenajel,“ řekla Světláková. Řidič pak vysokou rychlostí vyrazil mimo město a jel směrem na Teplice. Zastavit ho donutil až policejní zátaras těsně před Teplicemi.

Nechtěl vylézt z vozu

„Řidič však odmítl vystoupit a v autě byl uzamčený. Navíc si policisté všimli, že ve voze má zbraň. Hlídka proti němu použila donucovací prostředky,“ doplnila Světláková s tím, že policisté zabavili zbraň i sáček s krystalickou látkou. Muž byl podle testů pod vlivem pervitinu. Co bylo v sáčku, určí podle Světlákové expertiza.

Reklama

Výběr článků

Načítám