Hlavní obsah

Otec tenistky Strýcové zůstane ve vazbě, soud odmítl kauci

Právo, pab
Plzeň

Ani kauce nabídnutá tenistkou Barborou Záhlavovou Strýcovou nestačila k tomu, aby plzeňský soud propustil z vazby jejího otce Jindřicha Strýce (57). Ten je za mřížemi od ledna letošního roku, kdy jej zatkla policie pro podezření z obchodování s drogami. Minulý týden Strýc požádal soud o propuštění na svobodu.

Foto: Patrik Biskup, Právo

K soudnímu líčení bude chodit Strýc i nadále v doprovodu vězeňské eskorty.

Článek

Kromě slibu, že nebude v trestné činnosti pokračovat nebo se skrývat, Strýc uvedl, že jeho dcera je ochotna za něj zaplatit jakkoliv vysokou kauci. "Žádost obžalovaného jsme zamítli. Důvody vazby dál trvají a nelze ji v současné době ničím nahradit," řekl k tomu předseda senátu Boris Valový.

Strýc podle státního zástupce prodával od roku 2002 marihuanu, pervitin a kokain. Při domovních prohlídkách detektivové našli větší množství drog a také zařízení na jejich výrobu. Strýc se hájí tím, že drogy používal pro osobní potřebu.

"Marihuanu jsem kouřil, aby se mi dobře spalo. Kokain mě zase pomáhal od bolesti páteře, když nezabíraly léky. Co se týče pervitinu, ten jsem si koupil, abych vyzkoušel, jak funguje. Byla to ale otřesná zkušenost, proto jsem s tím dál nepokračoval, a proto mi taky něco zbylo doma," hájil se Strýc minulý pátek před soudem.

Například kokain prý užíval asi čtyři roky, a to i dvakrát týdně. "S kamarády jsme šňupali i v hospodě, aby se nám zlepšila nálada. Většinou jsem jim ho dával zadarmo," prohlásil Strýc, který je po pracovním úraze už několik let v invalidním důchodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám