Hlavní obsah

Otec se snažil zachránit čtyřletého syna v jezeře Benedikt v Mostě, sám utonul

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragédie se stala ve čtvrtek po poledni na jezeře Benedikt v Mostě. Muž se snažil zachránit svého čtyřletého syna, který se začal topit, a sám při tom utonul.

Foto: Mapy.cz

Jezero Benedikt

Článek

„Ve 12:40 jsme přijali oznámení od zdravotnické záchranné služby, že v areálu Benedikt se topí muž a chlapec. Podle prvotních informací se ve vodě topil nezletilý chlapec, kterého se snažil zachránit jeho otec. Oběma byla na místě poskytnuta první pomoc, otec i přes veškerou poskytovanou pomoc bohužel zemřel,“ řekla Právu krajská policejní mluvčí Jana Slámová.

Záchranáři na místo vyslali vrtulník z ústecké záchranky.

„Bohužel musím potvrdit dnešní tragickou událost, kdy došlo k tonutí dvou osob na vodní nádrži Benedikt v Mostě. Jednalo se o čtyřletého chlapce a jeho otce. Tragická událost si vyžádala smrt muže, kterého se i přes maximální úsilí na místě nepodařilo oživit,” řekl Právu mluvčí krajské záchranky Prokop Voleník.

„Chlapce se zachránit podařilo, resuscitace byla úspěšná. Vrtulníkem letecké záchranné služby byl transportován na jednotku intenzivní péče dětského oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem,“ dodal Voleník.

„Bližší okolnosti případu budou prověřovat mostečtí kriminalisté,“ upřesnila Slámová.

Reklama

Výběr článků

Načítám