Hlavní obsah

Otec a syn zemřeli v silném proudu na vltavském jezu

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva muži utonuli v sobotu v řece Vltavě v Loučovicích na Českokrumlovsku. Podle zdroje Práva se začal topit starší muž, kterému jako první přispěchal na pomoc jeho syn, s 34letým kamarádem. Toho nakonec záchranáři převezli do nemocnice, ale je ve velmi vážném stavu.

Foto: Pavel Orholz, Policie ČR

Na tomto jezu se při koupání utopil šedesátiletý a pětatřicetiletý otec se synem. Další muž (34let) který jim plaval na pomoc, byl vytažen z řeky zhruba 50 metrů pod jezem. Skončil v českobudějovické nemocnici.

Článek

„Na místě zasahovali v půl druhé odpoledne jednotky dobrovolných hasičů z Loučovic i Vyššího Brodu a profesionálové z Frymburku. Bohužel dva muži utonuli,“ informovala Právo mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Matějů Právu upřesnila, že jeden z mužů se začal na jezu topit a dva další se mu snažili pomoci. Následně proud všechny tři stáhl.

Zmínila, že o první záchranu tonoucích mužů se pokoušeli vodáci a potom se přidali právě policisté a hasiči. „Třetího muže se podařilo zachránit a předat záchranářům. Převáží ho vrtulník do nemocnice,“ uvedla Matějů.

Mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková uvedla, že záchranáři se pokoušeli resuscitovat všechny tři muže. „Dva se resuscitovat už bohužel nepodařilo. Třetího jsme letecky přepravili na ARO v českobudějovické nemocnici,“ podotkla Kafková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám