Hlavní obsah

Osm let za pokus o vraždu elektrickým proudem

PRAHA

Jednatřicetiletý invalidní důchodce Petr Šach chtěl pomocí elektrického proudu zavraždit spící manželku a půjde za to definitivně na osm let do vězení. V odvolacím jednání o tom ve středu rozhodl pražský vrchní soud.

Foto: Robert Rohál

Herec Tomáš Valík (1964 - 2016).

Článek

Vrchní soud o dva roky zmírnil desetiletý trest, který muži loni vyměřil městský soud. Jeho manželka přežila výboje elektřiny jen díky tomu, že se probudila a pohybem přerušila uzavřený elektrický obvod. Kabel pod proudem měla na šíji.

Událost se odehrála loni v březnu, kdy již manželství Šachových spělo k rozpadu. Daniela oznámila počátkem roku manželovi, že se s ním chce rozvést. Pak se podle ní začaly dít zvláštní věci, které vyvrcholily jarním dramatem.

Tehdy ženu uprostřed noci probudil záblesk světla, prudká bolest hlavy a brnění rukou, přičemž v ústech cítila krev. Prokousla si totiž jazyk. U postele prý pak uviděla kabel s černým drátem. Manžel se jí tehdy zapřísahal, že ji nechtěl zabít, a sám zavolal záchrannou službu. Obžalobu vždy odmítal a naznačoval, že si matka jejich šestiletého syna mohla dva spálené body na šíji způsobit sama, třeba pájkou nebo zapalovačem.

Reklama

Související témata:

Související články

Deset let za pokus zabít manželku elektřinou

Pražský městský soud poslal v pátek na deset let do vězení Petra Šacha, který se pokusil zavraždit svou manželku. V březnu se ji ve spánku pokusil zabít...

Výběr článků

Načítám