Hlavní obsah

Opilý žák autoškoly u Třince šokoval učitelku i policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Velkým překvapením skončila kontrola vozidla autoškoly ve Vendryni u Třince. Devětačtyřicetiletý žák, který auto řídil, nadýchal bezmála dvě promile alkoholu. Podle policie jde o muže, který v minulosti přišel o řidičák právě kvůli alkoholu. Instruktorka autoškoly prý nic netušila.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

K události došlo v neděli ráno, policie o ní informovala v úterý. Hlídka si všimla vozidla autoškoly, za jehož volantem seděl muž, který byl policistům znám z minulosti.

„Policisté muže již dříve řešili za jízdu pod vlivem alkoholu, proto se rozhodli vozidlo zastavit a řidiče zkontrolovat,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Kubzová.

Při komunikaci s řidičem policisté pojali podezření, že je i tentokrát pod vlivem alkoholu. Proto ho podrobili dechové zkoušce, která vykázala 1,8 promile.

Rozsáhlé zatýkání v autoškolách na Liberecku, policie zadržela pět lidí

Krimi

„Na místě si řízení vozidla převzala překvapená instruktorka autoškoly. Ta uvedla, že netušila, v jakém stavu je její žák,“ dodala Kubzová.

Podle informací policie řidiči skončil zákaz řízení na konci minulého roku, a tak chtěl nyní absolvovat přezkoušení, aby se mu řidičské oprávnění vrátilo.

To se teď evidentně nestane. Ve zkráceném řízení muži hrozí za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky až jeden rok vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám