Hlavní obsah

Opilý řidič sanitky boural a od nehody ujel

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Pořádně si před svojí směnou přihnul v noci na úterý mladý řidič sanitky v Brně. Pak na místo spolujezdce posadil mladou dámu a jal se v sanitce projíždět moravskou metropolí. Divokou jízdu ale nezvládl a na křižovatce ulic Drobného s třídou generála Píky si to na červenou bez zapnutých majáčků namířil do mezery mezi dvěma projíždějícími vozy.

Článek

„První řidička auto v protisměru zaregistrovala a šlápla na plyn, bohužel ale nestihla opustit jízdní dráhu sanitky včas. Uražený zadní nárazník fabie tak poškodil i za ní jedoucí BMW. Sanitní vůz po nehodě zmizel ze scény, aniž by se jeho osádka přesvědčila, jestli někdo při nehodě utrpěl zranění. Při šetření dopravní nehody na místě policisté zjistili od svědků množství informací o pachateli dopravní nehody,“ řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Policisté začali ihned po pirátovi za volantem sanitky pátrat, jejich práci jim ale velmi usnadnil sám dvaadvacetiletý mladík. O dvě hodiny později přímo před zraky hlídky totiž projížděl s nabouranou sanitkou tím samým místem.

„Řidič bez uzardění přiznal požití alkoholu, což potvrdila i orientační dechová zkouška s výsledkem 1,98 promile. Vzhledem k rostoucí hladině alkoholu putoval k odběru krve. Svůj podíl na nehodě řidič odmítal přiznat, s tím že srazil zajíce. Později pod tíhou důkazů vše přiznal,“ dodal Šváb s tím, že mladík přišel na místě o řidičák a nyní mu hrozí až tři roky za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám