Hlavní obsah

Opilý řidič dodávky na D8 minul sjezd. Otočil se do protisměru a pokračoval dál

– Litoměřice

Silně opilý řidič jel o víkendu v protisměru na dálnici D8. Snažil se objet i policejní auto, ale nakonec se jej podařilo zastavit. Nadýchal skoro tři promile.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Několik řidičů volalo v noci na sobotu na tísňovou linku s tím, že po dálnici jede bílá dodávka ve směru do Prahy v protisměru. Vyslaná hlídka šoféra našla na 24. kilometru v levém pruhu. Muž za volantem chtěl ovšem hlídku objet a pokračovat dál, policisté mu však zatarasili cestu.

Soud zkonfiskoval řidiči vozidlo za víkendovou jízdu v protisměru po D5

Krimi

Následovala dechová zkouška, která dle policie ukázala téměř tři promile alkoholu v dechu. Ukrajinský řidič nebyl schopen výslechu, takže skončil v policejní cele.

„Až následující den se od řidiče dozvěděli, že po dálnici D8 cestoval z Prahy do Roudnice nad Labem. Když si ale uvědomil, že přejel exit 29 (na Roudnici nad Labem), tak se zhruba na 30. km „jenom” otočil v jízdních pruzích a v protisměru, kdy jel levým jízdním pruhem, se chtěl na exit 29 vrátit. Nicméně díky snížené pozornosti v důsledku opilosti opět tento exit minul, a tak v protisměru pokračoval dál,“ informovala mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Policie odložila případ jízdy řidičky v protisměru. Při čelním střetu zemřela

Krimi

Naštěstí se nestala žádná nehoda a nebyl nikdo zraněn. Řidič je i přesto podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky a obecného ohrožení z nedbalosti. Muži hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám