Hlavní obsah

Opilý politik ANO způsobil smrtelnou dopravní nehodu

Aktualizováno

K vážné dopravní nehodě, při níž zahynula 78letá řidička, došlo ve čtvrtek kolem dvaadvacáté hodiny na výpadovce z Tábora na Košín. Jak Právu potvrdil policejní mluvčí Milan Bajcura, 34letý řidič vozidla Škoda Roomster vjel do protisměru a čelně narazil do protijedoucího vozu Opel Corsa. Podle informací Práva šlo o jednoho z klíčových politiků ANO na Táborsku Aleše Lachouta.

Foto: Policie ČR

Zničený vůz po nehodě

Článek

„Řidička opelu nehodu nepřežila. Šofér, který střet způsobil, se pokusil od nehody uniknout, ale následně se jej podařilo zadržet a byl silně podnapilý,“ uvedl Bajcura. Dodal, že se mělo jednat o více než dvě promile alkoholu v krvi. Nehoda se stala v ulici ČSL armády.

Foto: Policie ČR

Zničený vůz po nehodě

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Muž je nyní v policejní cele. Po výslechu mu bylo odpoledne sděleno obvinění ze zločinu usmrcení z nedbalosti a ze dvou přečinů - neposkytnutí pomoci řidičem motorového vozidla a ohrožení pod vlivem návykové látky,“ upřesnil Bajcura.

Z ANO byl vyloučen

Lachout je místopředsedou oblastní organizace ANO v Táboře.

„Hnutí ANO se od neomluvitelného chování pana Lachouta, který podle policie řídil opilý a od nehody utekl bez poskytnutí pomoci, jednoznačně distancuje,” uvedl mluvčí ANO Jaromír Hasoň.

"Je to tragická událost, ze které jsme všichni otřesení. Pokoušíme se spojit s rodinou zemřelé, pozůstalým nabídneme pomoc. Pan Lachout bude samozřejmě okamžitě vyloučen," doplnila předsedkyně jihočeské organizace ANO Radka Maxová. Strana vyloučení odhlasovala odpoledne.

Foto: Policie ČR

Nehoda v Táboře

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám