Hlavní obsah

Opilý Němec projel celé Česko, jeho pouť skončila nehodou v Ostravě

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kuriózní nehodu sedmašedesátiletého německého státního příslušníka vyšetřují ostravští kriminalisté. Důchodce se přiznal, že procestoval celou Českou republiku od západu až k východu s alkoholem v krvi. Hladinu alkoholu udržoval na čerpacích stanicích. V rukou policie skončil na parkovišti v Ostravě, kde před zraky policistů způsobil nehodu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Němec projel celé Česko s alkoholem v krvi. Ilustrační foto

Článek

Událost se stala už ve čtvrtek večer, policie ale o ní informovala až v sobotu, protože s výslechem musela počkat, až cizinec vystřízliví. Přizván musel být i tlumočník.

Na podivné počínání řidiče automobilu Chrysler Voyager policisty upozornila ostraha parkoviště v Ostravě. „Řidič totiž najel do prostoru parkoviště tak, že nebylo možno projet dovnitř ani ven. Z gest i chování řidiče bylo zřejmé, že je pravděpodobně ovlivněn alkoholem. Ostraha parkoviště informovala proto policisty, kteří se na místo dostavili neprodleně,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Řidič však podle ní po spatření policistů s autem popojel tak zbrkle, že narazil do jiného zaparkovaného automobilu. Škoda je vyčíslena asi na 10 tisíc korun.

Při dechové zkoušce policisté řidiči naměřili 2,4 promile akoholu. „Řidič se k činu doznal a uvedl, že cestoval po území republiky a požíval alkohol na čerpacích stanicích. Na parkoviště v Ostravě prý dojel omylem. Zřejmě díky ovlivnění alkoholem si následně spletl pedály, načež se vozidlo rozjelo a narazilo do dalšího auta,“ doplnila mluvčí s tím, že řidič už byl obviněn z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám