Hlavní obsah

Opilý a zdrogovaný řidič ujížděl s prasklými gumami. Ohrožoval chodce i auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jako neřízená střela se v pondělí Brnem řítil zjevně opilý šofér, který při zběsilé jízdě městem na prasklých pneumatikách vrážel do aut, projížděl na červenou, ohrožoval chodce a nakonec ještě chtěl uprchnout. Při jeho dopadení pomohla souhra duchapřítomného svědka a brněnských policistů. Opilý a zdrogovaný cizinec nikdy neměl řidičák. Čeká ho soud.

Opilého viníka nehody pomohl odhalit pohotový svědekVideo: Policie ČR

 
Článek

Na Mendlově náměstí si totiž pohotový muž povšiml zvláštně jedoucího automobilu, který měl na pravé straně obě pneumatiky zcela prázdné. Situaci zachytila palubní kamera řidiče za ním.

„Šoféra poškozeného vozu na defekt upozornil, jenomže přitom nečekaně zjistil, že nejen auto, ale ani muž za volantem nebudou zrovna v nejlepší kondici. Riskantně projel křižovatkou na červenou, nedokázal bezpečně ovládat automobil a na silnici viditelně kličkoval. Několikrát mu dokonce vypověděl službu motor, při následných rozjížďkách mu zase naopak kvílela hlasitě protáčená kola,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala.

Měl jsem čtyři deci vína, sdělil hlídce řidič. Nadýchal čtyři promile

Krimi

Krizová situace nastala na Úvoze, kde málem došlo ke střetu s projíždějícím trolejbusem. Zanedlouho na místo přijela nejbližší hlídka, ale na její pokyn k zastavení šofér vůbec nereagoval a v nebezpečné jízdě pokračoval dál, na přechodu ohrozil i několik dětí.

„Osudnou se mu nakonec stala následující křižovatka, kde několikakilometrovou jízdu zakončil nabouráním do zaparkované škodovky.

„Poslední úprk po svých mu nakonec zatrhli dopravní policisté, těm opakovaně nadýchal dvě a půl promile alkoholu v dechu. Pozitivní měl ale i test na drogy. Taktéž bylo později zjištěno, že mladý cizinec nikdy nevlastnil řidičský průkaz a dvěma nehodami způsobil škodu téměř za sto tisíc korun,“ dodal mluvčí. Za dopravní nehodu pod vlivem alkoholu mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám