Hlavní obsah

Opilec v Brně si nechal sundat botičku z auta a pak boural

Právo, mh
Brno

Botičku umístili v noci na úterý strážníci v Brně na auto, které stálo ve Starobrněnské ulici v pěší zóně mimo parkoviště. Strážníky následně oslovil 43letý muž, který se prohlásil za řidiče, a požádal o odstranění zábrany. Strážníci mu vyhověli a záležitost postoupili do správního řízení. Jak se posléze ukázalo, muž, který byl pod vlivem, alkoholu, mínil ve voze odjet.

Opilý řidič i přes varování s autem odjelVideo: MP Brno

 
Článek

O případu informoval ve středu mluvčí městské policie Jakub Ghanem. Podle něj mužova řeč i pohyby naznačovaly, že by mohl být opilý. Strážníci ho proto upozornili, že pokud je pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek, nesmí řídit.

„Muž na to odpověděl, že má samozřejmě zajištěný odvoz. Hlídka pro všechny případy upozornila na situaci kamerový dohled a po několika minutách od něj dostala zpětnou vazbu, že dotyčný nasedl do auta a odjel směrem k Šilingrovu náměstí,“ popsal Ghanem.

Mladík léčil zlomené srdce pitím, opilý pak v autě kličkoval Žižkovem

Krimi

Strážníci pak provinilce zastavili v Pekařské ulici. „Ačkoliv před chvílí jim předložil občanský i řidičský průkaz, nyní tvrdil, že má jen osvědčení o registraci vozidla. Test na přítomnost alkoholu odmítal,” uvedl mluvčí.

Aby toho nebylo málo, řidič s autem navíc nedopatřením prudce popojel a naboural do odpadkového koše na chodníku. „Kromě státních policistů tedy strážníci preventivně přivolali i zdravotníky. Lékařka žádné potíže nezjistila a případ si převzala hlídka Policie ČR,” doplnil Ghanem.

Vypil jsem několik panáků rumu, přiznal na Štědrý den řidič, který rozbil auto o dům

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám