Hlavní obsah

Opilec probuzený policisty se vypotácel z fiatu, který zaparkoval v protisměru

Novinky, kub
Žďár nad Metují

Silně opilého řidiče našli policisté na Náchodsku, když usnul za volantem auta, které zaparkoval v protisměru. Dechová zkouška ukázala přes dvě promile, muž navíc neměl doklady. V případě obvinění mu hrozí až roční vězení.

Opilec usnul za volantem auta v protisměruVideo: Policie ČR

 
Článek

Řidiče zadrželi policisté již 5. prosince, o případu informovala v pondělí mluvčí policie Iva Kormošová.

Policejní hlídka jela kolem 20:30 prověřit oznámení na tísňovou linku, podle kterého odjel z jedné restaurace ve Žďáru nad Metují silně opilý muž vozidlem Fiat Punto.

Taxikář v Českém Těšíně nadýchal tři promile

Krimi

„Policisté přibližně jeden kilometr od restaurace našli zaparkovaný fiat v protisměru u krajnice se zapnutým motorem a v něm za volantem spícího muže. Na výzvu k vystoupení ze začátku nereagoval a až po několika minutách se probral a vrávoravým pohybem vystoupil,“ popsala zásah mluvčí.

Řidič neměl doklady, policisté prověřením v systému zjistili, že se jednalo o místního 43letého muže. Dechová zkouška byla kvůli silné opilosti úspěšná až na několikátý pokus, výsledek ukázal 2,5 promile.

Vodečku jsem pil, mám vás rád, snažil se o hovor se strážníky řidič se čtyřmi promile

Krimi

„Jelikož se muž choval agresivně, několikrát chtěl z místa odejít a opakovaně hlídku urážel, policisté muže zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění,“ dodala Kormošová s tím, že její kolegové případ dále vyšetřují a v případě obvinění hrozí muži až roční vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám