Hlavní obsah

Opilec napadl v sanitce záchranáře a auto jim zdemoloval

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Zlomenou sedačkou a poničením vnitřního vybavení sanitky skončil ve čtvrtek odpoledne výjezd moravskoslezských záchranářů k opilému čtyřicetiletému muži. Ten napadl záchranáře přímo ve voze.

Článek

Zásah záchranné služby si před půl druhou odpoledne vyžádalo poranění opilého hosta v restauraci na Bílovecké ulici v Ostravě. „Podle hlášení na tísňovou linku se muž zranil při pádu,“ popsal mluvčí záchranářů Lukáš Humpl s tím, že na místo vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci ze stanoviště v Ostravě-Zábřehu.

„Pacientovi, který byl zjevně opilý, ošetřili záchranáři krvácející poranění na hlavě a následně ho převáželi do Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy,“ vysvětlil.

Při převozu byl muž v sedačce v ambulantním prostoru, spolu s ním tam byl i jeden člen posádky. „Krátce před dojezdem do areálu nemocnice zaútočil znenadání muž na záchranáře, přičemž zlomil sedačku, utrhl kryt kotvení pásu a odpadkový koš,“ informoval Humpl.

S pomocí pracovníka ostrahy nemocnice se posádce sanity podařilo agresora zpacifikovat. „Naše posádka přivolala policii, za jejíž asistence předala muže na traumatologické centrum. Pikantní na celé události bylo, když opilý agresor následně tvrdil, že napaden byl on a hlavu mu rozbili naši záchranáři,“ prozradil mluvčí.

Podle ostravského policejního mluvčího Petra Svobody poškodil agresivní opilý pacient také hodinky řidiče sanitky. Svým jednáním tak způsobil škodu ve výši 4000 korun. „Policisté, kteří na místo okamžitě přijeli, převezli ošetřeného agresora na záchytku. Policisté šetří incident jako přestupky proti majetku a veřejnému pořádku,“ upřesnil Svoboda. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám