Hlavní obsah

Omámila spolupacientku a obrala ji o zlato, předávkovaná seniorka bojovala o život

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Pětaosmdesátiletou ženu hospitalizovali lékaři v červenci v Praze. Protože se zřejmě domnívala, že tam bude v bezpečí, ponechala si u sebe zlaté šperky. Natrefila bohužel na vychytralou spolupacientku, která ji omámila sedativy a oloupila.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Jednašedesátiletá žena neváhala v nemocnici naplánovat oloupení spolupacientky,  přestože to poškozenou mohlo stát život. Pachatelka v nestřežené chvíli podala seniorce tlumící léky.

„Ve chvíli, kdy si díky svému stavu zdřímla, pustila se 61letá žena do díla. Spící paní stáhla z prstů zlaté prsteny, z krku strhla zlaté řetízky a z uší jí vyjmula pár zlatých náušnic. A aby toho nebylo málo, tak poškozené ještě odcizila mobilní telefon a peněženku s hotovostí, vše v celkové hodnotě téměř třiceti tisíc korun,“ uvedl ve středu mluvčí policie Tomáš Hulan.

Pachatelce se krátce po činu zřejmě ulevilo a nemocnici velmi rychle opustila. Kriminalistům však neutekla daleko, druhý den ji zadrželi ve stejné nemocnici, kam si přišla pro zdravotní dokumentaci. K překvapení detektivů jim žena vydala všechny odcizené věci.

Seniorka mohla zemřít na předávkování 

„Následovalo sdělení obvinění, při kterém se zadržená podivovala, proč jí je kladen za vinu trestný čin loupeže a ne „pouze“ krádež. Důvod je jednoduchý. Obviněná se totiž vyjmenovaných věcí zmocnila poté, co poškozenou úmyslně uvedla do stavu bezbrannosti,“ podotkl Hulan s tím, že za trestný čin loupeže jí hrozí až 10 let vězení.

Kriminalisté se navíc domnívají, že takového jednání se žena nedopustila poprvé, vyzývají proto případné další poškozené, aby se přihlásili na tísňovou linku 158.

„Nutno také zmínit, že celá věc mohla mít mnohem vážnější závěr. Obviněná totiž poškozené podstrčila z laické neznalosti větší množství sedativ, což mělo za následek, že se pětaosmdesátiletá seniorka téměř dva dny zmítala mezi životem a smrtí,“ uzavřel mluvčí pražské policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám