Hlavní obsah

Okradený muž skočil lupičům na ujíždějící auto a držel se stěračů

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Špatný úsudek a současně velkou odvahu předvedl ve středu muž, kterého po výběru peněz z banky přepadli lupiči ve Frýdku-Místku. Muž skočil gaunerům na ujíždějící automobil, kde se chytil stěračů. Lupiči ze strachu kufr s penězi odhodili a muže z kapoty shodili prudkým brzděním. Policie po nich pátrá.

Foto: Milan Malíček, Právo

Své peníze majitel nakonec ubránil.

Článek

Muž našel při odchodu z banky, kde si vybral čtvrt miliónu korun, propíchnutou pneumatiku u svého vozu. Místo aby zavolal policii, přijel s poškozeným vozem do blízkého pneuservisu, tam už ale čekali pachatelé, kteří mu pneumatiky předtím na parkovišti před bankou propíchli.

„Jeden z nich vběhl do jeho vozidla, vzal mu kufr i penězi a nasedl do svého auta. Majitel peněz si však toho všiml a začal je pronásledovat. Vběhl před jejich auto a vyskočil na přední kapotu,“ řekl mluvčí policie Ivan Žurovec.

Oběma rukama se chytil předních stěračů. Vozidlo se s ním rozjelo a po několika desítkách metrů, když pachatelé viděli, že se svých peněz jen tak nevzdá, vyhodili kufr z okna ven. S okradeným mužem ujeli ještě dalších 50 metrů, pak prudce přibrzdili a shodili ho na silnici.

„Muž utrpěl množství odřenin a pohmožděnin, svůj majetek si však ubránil. Policisté po pachatelích intenzivně pátrají,“ doplnil Žurovec s tím, že kriminalisté uvítají svědectví veřejnosti k tomuto případu.

Reklama

Výběr článků

Načítám