Hlavní obsah

Okolí ruské ambasády obsadila policie. Připraveni jsou i těžkooděnci

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Několik policejních aut včetně těžkooděnců a monitorovacích vozů obsadilo v noci na čtvrtek okolí ruské ambasády v Praze. Policie prý reaguje na aktuální situaci.

Policie u ruské ambasády v PrazeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Podle reportéra Novinek se u ambasády objevila dvě kamerová auta, která se používají třeba při demonstracích na monitorování okolí, dvě auta se dvěma družstvy speciální pořádkové jednotky a několik osobních aut, která objížděla okolí. Mimo to se v okolí standardně pohybují policisté z ochranné služby.

Český tón je nepřijatelný, zní z Moskvy. Praha podle ní plní něčí zadání

Evropa

Proč policie zesílila zabezpečení kolem ambasády, není jasné. Policie se k tomu nechce blíže vyjadřovat. „Policisté dohlíží na bezpečnost v okolí ambasády, a to na základě vyhodnocení aktuální situace,“ řekla Novinkám mluvčí policie Eva Kropáčová.

Hrad mlží o počtech pracovníků na ambasádách

Domácí

Další informace podle ní policie sdělovat nebude. Na dotaz, zda tam již došlo k nějakému incidentu nebo přestupku, uvedla, že to policie nebude komentovat.

Foto: Veronika Neprašová, Novinky

Policisté hlídkují před areálem ruské ambasády v Praze.

Foto: Novinky

Policie u ruské ambasády

Lidé před ambasádou provolávali Rusku hanbu

Krimi

České ministerstvo zahraničí očekávalo do čtvrtečního poledne vyjádření Ruska ohledně umožnění návratu všech 20 vyhoštěných českých diplomatů na velvyslanectví v Moskvě. Ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) uvedl, že pokud Rusko požadavku nevyhoví, odpoledne rozhodne o snížení počtu pracovníků ruské ambasády v Praze. Ultimátum vypršelo, reakce podle všeho ale nepřišla.

Již v pondělí se před ambasádou demonstrovalo kvůli tomu, že Rusko je zapleteno do výbuchu muničních skladů ve Vrběticích v roce 2014.

Před ruskou ambasádou v Praze od rána hlídkují desítky policistů.Video: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám