Hlavní obsah

Obral desítky zájemců o modeling, policisté si pro něj přišli k soudu

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Přímo k Obvodnímu soudu pro Prahu 1 si v úterý kriminalisté přišli pro známého podvodníka, který lákal zájemce o práci v modelingu. U soudu se projednávaly jiné jeho případy. Policisté muže zadrželi po ukončení jednání a sdělili mu nové obvinění z podvodu, měl poškodit minimálně 30 lidí.

Podvodník nabízel práci v modelingu Video: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Devětadvacetiletý muž již v minulosti podvedl mnoho zájemců o dráhu modelky či modela, kdy sliboval nafocení tzv. photobooku nebo zprostředkování různých castingů a reklamních rolí. V případech poškozených, které nyní projednává soud, si mladý podvodník vymýšlel stále nové agentury. A to vždy poté, co se v médiích objevilo, že jeho agentura neplní své závazky.

Svou taktiku ale změnil a v nových případech se skryl za již zavedené společnosti, se kterými si domluvil spolupráci. „Přesvědčil jinou společnost ke spolupráci a na základě toho poškození nevěděli, že se za nabídkami skrývá mediálně známý podvodník,“ sdělil Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Jeho podvody se ovšem nijak nezměnily. Dívkám a chlapcům domluvené photobooky, které slouží jako prezentace jejich osoby, nedodal, ani jim nesjednal žádnou práci. Kriminalisté nově napočítali 30 poškozených a vyčíslili škodu v hodnotě 112 tisíc korun.

Muže od soudní budovy převezli policisté rovnou do policejní cely a navrhli uvalení vazby. Za podvod mu hrozí až pět let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám