Hlavní obsah

Obnažený muž na Semilsku udělá piruetu a zmizí, děsí výhradně ženy

Právo, Ludmila Žlábková
Turnov

Už zhruba dva měsíce se v okolí Turnova na Semilsku pohybuje neznámý exhibicionista, který číhá na různých místech v okolí cyklostezek a v Adamově rouše vyskakuje na projíždějící ženy a dívky. Policie zaznamenala zhruba desítku takových případů, mnohé ženy však podle jejího mínění policisty ani neinformují.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž není podle policie nebezpečný, nijak neútočí ani nekřičí, mlčí. „Vyskočí ze křoví tak 20 až 30 metrů před procházející či přijíždějící ženou, dívkou či dvojicí žen, udělá piruetu a běží dál. V jednom případu začaly vyplašené dámy křičet a tím upoutaly pozornost nedaleko jdoucích mužů. Ti za ním utíkali, ale nedoběhli ho,“ popsal zkušenosti postižených žen velitel turnovské policie Milan Drahoňovský.

Exhibicionista se do stávajících parných letních dnů obléká prakticky, pouze do slunečních brýlí, má kšiltovku na hlavě a na nohou boty. „Jedná se spíše o mladšího člověka, možná kolem třiceti let. Je to běloch,“ dodal Drahoňovský. Obnažuje se za denního světla, většinou kolem poledne či během časného odpoledne.

Podle dosavadních zkušeností policistů vyvíjel nahý muž aktivitu od června zhruba ve dvou časových vlnách, oddělených asi čtyřtýdenní pauzou. „Ale zdá se, že se v těchto dnech začíná opět objevovat. Vybírá si odlehlejší lokality, kde nejsou žádné budovy. Jedním z jeho oblíbených míst, kde se vyskytuje, je údolí Jizery od autobusového nádraží k Dolánkám. Druhou oblastí je okolí Turnova, například u obce Všeň,“ prozradil policista.

Hrozí mu pokuta 2500 korun

„Pouze v jediném případě telefonovala postižená žena a informovala nás o události ihned. Bohužel muž v tomto případě odjel z místa na kole, takže jsme ho již nezastihli. O dalších výstupech exhibicionisty se dozvídáme většinou až s denním či vícedenním zpožděním,“ posteskl si Drahoňovský. Policie by proto přivítala, kdyby postižené ženy ihned zavolaly na linku 158.

V případě dopadení hrozí delikventovi pokuta až dva a půl tisíce korun za výtržnictví. „Zdá se, že není nebezpečný. Ale chceme ho podchytit zejména z toho důvodu, že taková úchylka se vyvíjí. Je možné, že se u něho jedná o začátek dalšího vývoje, který se může ubírat už nebezpečným směrem,“ dodal Drahoňovský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám