Hlavní obsah

O víkendu zemřelo na silnicích sedm lidí, letos nejvíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Během předposledního květnového víkendu zemřelo na českých silnicích sedm lidí. To je nejhorší bilance závěru týdne v tomto roce. Ve dvou případech zemřeli při nehodách hned dva lidé.

Článek

Hned v sobotu ráno na Šumpersku při čelním střetu dvou osobních aut zemřeli mladí manželé. Jejich dvě děti ve věku tři a pět let utrpěly lehká zranění. Dalšího člověka s těžkým zraněním vrtulník přepravil do olomoucké nemocnice. [celá zpráva]

V sobotu večer v Praze 8 havaroval automobil s německou poznávací značkou. Vůz, který zřejmě jel po kluzké vozovce příliš rychle, se dostal mimo silnici. Zahynuli v něm starší muž a žena, další žena byla lehce zraněna.

Nejtragičtější jsou prázdniny

Ten večer zemřel také sedmačtyřicetiletý cyklista, který na Jindřichohradecku narazil do stromu. Neměl ochrannou přilbu. Podle vyšetřovatelů dostal při sjezdu na silnici smyk a narazil do stromu.

Na dálnice D5 zemřel v noci na něděli dvacetiletý mladík. Řidička vozu, který ho vezl  vjela mimo dálnici. Sama utrpěla těžká zranění. Ve Skutči na Chrudimsku pak při srážce s osobním vozidlem zahynul motocyklista.

Množství smrtelných úrazů bylo o tomto víkendu sice poměrně vysoké, neznamená však smutný rekord. Loni na konci prázdnin například zemřelo při nehodách jen v jednom dni jedenáct lidí

Víkendy, ačkoliv jezdí aut méně, jsou co do počtu smrtelných nehod, velmi tragické. Co se týče ročního období, umírají většinou lidé o prázdninách. Například v zimě je sice víc nehod, ale řidiči většinou skončí jen s naraženým plechem na autě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám