Hlavní obsah

Policejní automobil při pronásledování havaroval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Celkem sedm zraněných, z toho dva těžce, jsou výsledkem noční honičky a nehod v Brně, kde policejní vůz pronásledoval osobní automobil, který jel na červenou. Služební auto policie se při pronásledování nejdřív srazilo s jiným osobním vozem, vzápětí opodál boural i řidič pronásledovaného vozu a policie ho pak dopadla.

Článek

Záchranáři ošetřili celkem sedm lidí, přičemž dva z nich skončili s těžkým zraněním v nemocnici. Jeden z pacientů byl již operován a jeho stav je stabilizovaný.

Auto policejní hlídky se s osobním vozem srazilo v pátek před půlnocí u křižovatky ulic Kotlářská a Lidická, když se dostalo na levou stranu vozovky. Nehoda a míra zavinění řidičů obou vozů se nyní prověřuje. Při nehodě byli zraněni policisté a manželský pár v autě, se kterým se střetli.

Vzápětí po této kolizi havaroval v Pionýrské ulici i policií pronásledovaný vůz. Řidič z místa havárie utekl, policie ho však později našla. Kriminalisté jej podezírají z toho, že byl pod vlivem omamných látek. Mladý muž je veden jako uživatel drog, navíc nikdy nevlastnil řidičský průkaz.

Policejní vůz měl při pronásledování zapnuté zvukové i světelné výstražné znamení. Nehodou se bude zabývat i stížnostní a kontrolní oddělení policie, které prověří, zda policisté neporušili předpisy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám