Hlavní obsah

O organizátora orlických mordů by měl pečovat vrah

OSTRAVA

Organizátora orlických vražd Karla Kopáče převezou ještě tento měsíc z kuřimské věznice do karvinské, kde pro něj vybudovali speciální celu pro vozíčkáře. Kopáč, který si odpykává jednadvacetiletý trest, je upoután na vozíčku po autonehodě.

Foto: Alexandra Kohoutová
Článek

Ve speciální cele by se o něho měl starat vězeň odsouzený rovněž za vraždu, kterého vedení věznice vybralo z mírovského žaláře. "Je to náš nápad. Půjde vlastně o jeho pečovatele, který mu bude se vším pomáhat," přiblížil vedoucí oddělení trestu a vazby karvinské věznice Jiří Byčkov.

Celu bude mít hned vedle Kopáče. Pokud se oba nesnesou, mohou se plány vedení věznice zhatit. Takzvaný pečovatel by putoval zpátky do Mírova. V karvinské věznici vyrostlo vůbec první specializované oddělení pro vězně se zpřísněným režimem - vozíčkáře v republice.

Orlické vraždy

Vrchní soud v Praze poslal v roce 1997 za mříže nejen Kopáče, a to za podíl na čtyřech vraždách, ale také jeho společníky. Ti dostali tresty od deseti let až po doživotí. S cílem získat majetkový prospěch promyšleně popravili pět osob, šestá smrti unikla jen o vlásek. Tři těla tehdy potápěči vylovili z Orlické přehrady, kam je vrazi hodili. Jedno tělo zabalili do pletiva, dvě nacpali do sudů.

Reklama

Výběr článků

Načítám