Hlavní obsah

O obnově procesu s Kajínkem musí i potřetí rozhodnout stejný soudce

Právo, Radim Vaculík, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

O případném povolení obnovy procesu s doživotně odsouzeným 49letým Jiřím Kajínkem bude i nadále rozhodovat senát plzeňského soudce Tomáše Boučka. Ten se sice v září z případu vyloučil, avšak Kajínkův advokát Tomáš Zejda proti tomu podal stížnost, které nyní pražský vrchní soud vyhověl.

Článek

„V pondělí jsme obdrželi usnesení Vrchního soudu v Praze o tom, že Tomáš Bouček není vyloučen ve věci Jiřího Kajínka, takže ji bude mít nadále na starosti a ve věci nařídí veřejné zasedání. Termín zatím nebyl stanoven,“ řekla v úterý Právu mluvčí plzeňského krajského soudu Alexandra Vaňková.

Byl to přitom právě Boučkův senát, který v roce 2006 napodruhé zamítl první návrh Kajínkových advokátů na obnovu jeho procesu.

Mluvčí soudu zatím odmítla upřesnit, z jakého důvodu se vlastně Bouček chtěl z případu vyloučit, skoupý na slovo byl v této otázce i Kajínkův obhájce Zejda. Ten nicméně usnesení vrchního soudu přivítal.

„Jsem rád, že věc zůstává senátu pana Boučka. Pro nás je to rozhodnutí soudu příjemnou zprávou,“ podotkl advokát. Z taktických důvodů ale nechtěl říci, proč ho rozhodnutí, které hraje spíše proti obnově procesu, jak by se mohlo zdát podle předchozího rozhodnutí, potěšilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám