Hlavní obsah

Notář měl podvodem pomoci připravit ženu o majetek

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

V Plzni začal v úterý soud s notářem Zdeňkem Veverkou. Ten podle obžaloby úmyslně zneužil svého postavení a pomohl svému známému Davidu Karlíkovi získat podvodem dům z pozůstalosti zemřelé ženy.

Článek

Podle obžaloby navedl notářskou úřednici Věru Bednářovou, aby padělala dokumenty, podle nichž měla nic netušící 83letá Milada Nedělová ze svého majetku prodat dům v Plzni Karlíkovi.

Ten po její smrti zašel na katastr a pomocí padělané kupní smlouvy požádal o přepsání nemovitosti za necelé čtyři milióny na sebe. K tomu nakonec nedošlo, protože se na podvod přišlo.

Za návod k trestnému činu, zneužití pravomoci a padělání veřejné listiny mu nyní hrozí až tři roky vězení. Na lavici obžalovaných usedli Karlík a Bednářová. Stíhaný notář se k soudu nedostavil a požádal o jednání bez své přítomnosti.

Během vyšetřování odmítl vypovídat. Veverka čelí ještě dalšímu trestnímu stíhání pro podezření, že ověřil padělaný dokument, který měl pomoci k obhajobě plzeňského komunálního politika Petra Tofla, stíhaného za korupci.

Reklama

Výběr článků

Načítám