Hlavní obsah

Ničivý požár zřejmě způsobily děti

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Šest zraněných a škodu kolem miliónu korun má na svědomí rozsáhlý požár čtyřposchoďového domu v Purkyňově ulici v Brně. Oheň zřejmě založily děti, které nechala matka bez dozoru. Plameny zcela zničily čtyři byty, v ostatních velkou škodu napáchal kouř a voda z hašení.

Foto: Barbora Malá - Zouharová

zpěvačka kapely Tereza Šperková

Článek

"Požár začal v přízemním bytě a postupně se rozšířil do dalších tří sousedních bytů, které zcela zničil. Pak se plameny šířily chodbou komínovým efektem do horních pater. Co bylo příčinou zatím zjišťujeme, ale podle předběžné zprávy mohly oheň založit děti, které si v přízemním bytě hrály," uvedl mluvčí hasičů Jihomoravského kraje Jaroslav Haid.

Hasiči museli při zásahu použít kyslíkové přístroje, protože domem se linul jedovatý kouř ze spálených plastů. Toho se nadýchali i někteří obyvatelé domu. Sanitky musely odvézt do nemocnice čtyři děti ve věku od jednoho do šesti let a dva dospělé. Podle dostupných informací nejsou jejich zranění vážná.

Dům je zdevastovaný

Bezmocní sousedé postávali na dvorku domu a prohlíželi si zkázu. "Já jsem slyšel rány, tak jsem se vyšel na balkón podívat, co se děje. To se už valil z přízemního bytu dým a kolem byli hasiči. No je to katastrofa, ten smrad a ten nepořádek," naříkal důchodce, který má byt plný vody a zápachu.

Podobně jsou na tom ostatní nájemníci, kteří netuší, kde budou trávit nejbližší dny. Dům je po řádění živlu notně zdevastovaný a bude muset projít velkou rekonstrukcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám