Hlavní obsah

Nezletilou dceru měla dohazovat HIV pozitivnímu

O sexu své nezletilé dcery s HIV pozitivním mužem nejenže věděla a nijak mu nebránila, ale dokonce ji k tomu i vybízela. Tak se alespoň podle závěru policejních vyšetřovatelů chovala 39letá žena bez zaměstnání z Karlovarska, která sama zákeřnou nemocí trpí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Školačku měla navíc ohrozit nákazou i tím, že ji nechala asistovat při svém domácím porodu.

„Na obviněnou ženu jsem podal obžalobu pro trestné činy obchodování s lidmi, ohrožování výchovy dítěte, šíření nakažlivé nemoci a pokusu těžkého ublížení na zdraví,“ potvrdil Právu krajský státní zástupce Martin Rykl.

Soud ji za to může poslat až na 12 let do vězení.

Dívce bylo 11 let

Podle obvinění žena věděla, že její dcera v období od roku 2017 až 2020 dochází za 56letým mužem nakaženým smrtelným virem a má s ním pohlavní styk.

„Dívce, která byla tehdy ve věku 11 až 13 let, měla nejprve kontakty s mužem tolerovat a poté ji i pobízet k tomu, aby za mužem chodila a uskutečňovala s ním sexuální styky. Závažnost jejího jednání zvyšuje skutečnost, že o muži věděla, že je nakažen HIV,“ stojí v obžalobě.

Podle státního zástupce jako matka, která má pečovat o zdravý vývoj své dcery, nepodnikla žádné kroky, aby jí v takovém jednání zabránila.

„Naopak, když už dívka nechtěla mít s mužem dál sex, přemlouvala ji, aby v tom pokračovala,“ doplnil žalobce.

O motivu jednání obviněné ženy se dá jen spekulovat, před policisty totiž odmítla vypovídat. Nemocný muž byl vlastníkem domu, kde měla s dcerou pronajatý byt, a finančně na tom žena nebyla nejlépe.

Nebývalý psychoteror. Mladík z jihu Čech pod třemi identitami ničil život nezletilé

Krimi

Muže, který s nezletilou dívkou souložil, poslal letos v dubnu Vrchní soud v Praze na šest let do vězení. Uznal ho vinným z pohlavního zneužívání, šíření nakažlivé nemoci a pokusu ublížení na zdraví.

„Zakrýval jí oči ručníkem a zasouval do přirození pohlavní úd, prsty či rukojeť holicího strojku. Nejméně ve třech případech s ní uskutečnil nechráněný pohlavní styk,“ popsal státní zástupce.

Styk si nahrál na mobilní telefon

Do trestu soud zahrnul navíc dva případy, kdy měl obžalovaný muž ve stejném období ještě nechráněný pohlavní styk s dospělými ženami, kterým svou sexuálně přenosnou chorobu úmyslně zamlčel.

„Svým jednáním vystavil všechny tři poškozené riziku nákazy nevyléčitelnou nemocí, a vážně je tak ohrozil na zdraví,“ konstatoval žalobce s tím, že k přenosu nákazy naštěstí ani v jednom případě nedošlo.

Obžalovaný muž se přiznal, že nezletilou dívku nejprve osahával a postupně s ní měl i několik pohlavních styků, které si nahrával na mobilní telefon.

O odsouzeného sexuálního predátora z Plzeňska se znovu zajímá policie

Krimi

„Chodila vyzývavě oblečená a měl jsem pocit, že chce sex. Párkrát se stalo, že mi sama dala pusu. Pasivní nebyla ani při mazlení a předehře. Nikdy mi neřekla, abych přestal, ale pravda je, že také nikdy neřekla, abych začal,“ vypovídal muž.

„Předtím jsem se jí vždy zeptal, jestli jí moje sexuální aktivita nebude vadit. Vzrušovala mě, nedokázal jsem jí odolat. Miloval jsem ji. Pokaždé jsem použil kondom,“ dodal.

Tvrdil, že o nákaze HIV pomlčel údajně kvůli předsudkům vůči této nemoci. Podle svých slov litoval toho, co dělá, a chtěl se dokonce sám udat na policii, ale dívka mu prý řekla, že to nikomu neprozradí.

Reklama

Výběr článků

Načítám