Hlavní obsah

Nepříčetná žena se pokusila zabít čtyřletou dceru. Dostala podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Pětiletou podmínku za opilství dostala ve středu u Krajského soudu v Plzni 38letá Běloruska, která se podle obžaloby loni v červenci pokusila v opilosti zabít čtyřletou dceru a pak i sebe. Podle rozsudku se musí dále podrobit protialkoholnímu léčení a bude pod dohledem probační služby. Verdikt je pravomocný.

Nepříčetná žena se pokusila zabít dceru a pak sebe. Dostala podmínkuVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Příčinou jednání obžalované bylo nadměrné pití alkoholu. Stěžejní je tak její léčení,“ řekl předseda soudního senátu Tomáš Bouček.

Soudce upozornil rovněž na to, že následek jednání obžalované nebyl fatální jen díky souhře okolností. „Řezné rány nebyly naštěstí hluboké a po jejich ošetření bude dívka žít bez jakéhokoliv omezení,“ dodal Bouček.

Dítě svého přítele zneužívala k perverzním hrátkám, půjde na pět let do vězení

Krimi

Podle obžaloby cizinka napadla čtyřletou dceru v bytě v Plzni, kde ji pořezala na krku a rukou a pak se snažila podřezat si žíly. Pomoc zavolali sousedé, kteří z bytu slyšeli křik.

„Obžalovaná žena byla ve stavu alkoholového deliria, kdy nebyla schopná rozpoznat nebezpečnost svého jednání a ovládat ho,“ řekl statní zástupce Jakub Kubias.

Je mi líto, co se stalo. Snad to dcerce v budoucnu budu moci vynahradit

S ohledem na její nepříčetnost nemohl soud útok posoudit jako pokus o vraždu.

Obžalovaná žena u soudu řekla, že vinu uznává, a s trestem souhlasila. „Je mi líto, co se stalo. Snad to dcerce v budoucnu budu moci vynahradit,“ prohlásila žena, která je v současné době v psychiatrické léčebně a dcera je umístěna v klokánku.

Expolicista sdílel dětské porno. Vyvázl bez trestu, ale s ostudou

Krimi

Podle znalců je obžalovaná závislá na alkoholu. „Za střízlivého stavu není pro společnost nebezpečná. V případě konzumace alkoholu je však situace opačná. Proto je pro obžalovanou důležitá abstinence,“ dodali znalci.

Foto: Právo

Nepříčetná žena se pokusila zabít dceru a pak sebe. Dostala podmínku.

Podle nich bylo štěstí, že obžalovaná při napadení dcery netlačila na nůž větší silou. „Pokud by prořízla důležitou tepnu, následek by byl fatální,“ dodali znalci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám