Hlavní obsah

Nenapravitelný řidič ujížděl policii obcemi na Trutnovsku 190 km/h

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvůr Králové nad Labem

Policisté ve Dvoře Králové nad Labem pronásledovali 42letého řidiče, který nechtěl zastavit kvůli kontrole. Šofér hlídce ujížděl obcemi místy rychlostí až 190 km/h. Po zadržení se ukázalo, že muž má soudem zakázané řízení a policii v minulosti ujížděl už několikrát.

BEZ KOMENTÁŘE. Řidič ujížděl policii 190 km/hVideo: Policie ČR

 
Článek

Řidiče auta značky VW Passat hlídka zaznamenala minulý týden ve čtvrtek ve dvě ráno v části Dvora Králové nad Labem - Zboží, o případu v úterý informovala mluvčí policie Iva Kormošová.

Muž odmítl zastavit a šlápl na plyn směrem na Kuks a Heřmanice. „Řítil se rychlostí okolo 190 km/h. Pravděpodobně když mu došlo, že policistům neujede, tak najednou zpomalil a jel 40 km/h i mimo obec,” uvedla mluvčí s tím, že šofér nakonec sám zastavil po zhruba deseti kilometrech.

Nesvítíte, upozornila hlídka řidiče v Praze. Začal ujíždět a pak vyskočil z auta

Krimi

„Dvaačtyřicetiletý muž se policistům přiznal, že má platný zákaz řízení, což jim potvrdila i evidence. Dvouletý zákaz řízení, který měl vypršet v lednu 2021, mu mimo jiné udělil Okresní soud v Trutnově za řízení pod vlivem pervitinu,” upřesnila Kormošová.

Zkouška na alkohol a návykové látky dopadla negativně. Hlídky policie podle mluvčí zmíněného šoféra znají již z minulosti, kdy jim několikrát ujížděl a ony ho pronásledovaly.

Rakušan utekl z domácího vězení, policie ho honila na Znojemsku

Krimi

Policie případ řeší jako maření úředního rozhodnutí, za což hrozí až tři roky vězení. „Policisté budou navíc zjišťovat, zda neporušil vládní nařízení, když byl mimo bydliště v době zákazu vycházení, a navíc zda použil vozidlo s vědomím majitele,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám