Hlavní obsah

Nejprve chtěl zastřelit manželku, pak sebe. Oba přežili

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Pokus o vraždu a následnou sebevraždu prověřuje od středečního večera policie v jednom z rodinných domů v Ostravě. Sedmatřicetiletý muž nejprve postřelil svou manželku a potom i sebe. Nyní bojuje v nemocnici o život, jeho postřelená manželka je na tom o něco lépe.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková. „Muž postřelil manželku po předchozích rodinných rozepřích. Následně měl legálně drženou krátkou střelnou zbraň obrátit proti sobě a způsobit si střelné poranění,“ uvedla mluvčí. Kriminalisté případ prověřují pro podezření z pokusu o vraždu.

Na místo po oznámení prostřednictvím tísňové linky vyrazila záchranná služba. Posádky ošetřily dvě zraněné osoby.

”Sedmatřicetiletý muž byl v bezvědomí a přímém ohrožení života. Lékař zajistil provedení nezbytných úkonů a poté ho záchranáři transportovali do fakultní nemocnice. O rok starší žena byla při vědomí a se zdravotníky komunikovala. Také pacientce museli záchranáři prvotně ošetřit její poranění a následně ji předali do péče lékařů urgentního příjmu nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl s tím, že na místě poskytoval intervenci také psycholog.

„Dle dostupných informací mohly být motivem jednání partnerské neshody. Kriminalisté zahájili úkony pro podezření z pokusu o zvlášť závažný zločin vraždy,“ doplnila mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám