Hlavní obsah

Nehodu zavinil řidič, tvrdí obžalovaná, která vešla s nevidomým otcem pod auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

U Okresního soudu Plzeň-město stanula v úterý Klára Bandová (37), která je obžalovaná z usmrcení z nedbalosti. Loni začátkem března doprovázela svého 56letého nevidomého otce a při přecházení silnice na světelné křižovatce muže srazil nákladní automobil. Utrpěl těžká zranění a na místě jim i přes snahu záchranářů podlehl. Bandové, která přecházela s otcem mimo přechod, hrozí až 6 let za mřížemi.

Klára Bandová u Okresního soudu Plzeň-městoVideo: Jiří Šolc, Právo

 
Článek

Žena u soudu vypověděla, že si celou situaci od chvíle, kdy s otcem vystoupila z tramvaje, již příliš nepamatuje, soud proto přistoupil ke čtení její předchozí výpovědi.

„Vystoupili jsme z tramvaje na nástupní ostrůvek, tam jsme se na minutu zastavili, pak jsem se rozhlédla na obě strany. Viděla jsem, jak nějaké další osoby přecházejí. Nevím, jestli šly přes přechod, nebo ne. Myslela jsem si, že jsem na přechodu. Vystoupili jsme do vozovky a najednou přijel kamion, který otce srazil,“ stálo v ženině výpovědi.

Policie obvinila ženu, která převáděla slepce. Muž zemřel pod kamionem

Krimi

„Já jsem křičela, lidé křičeli, aby šofér vystoupil, nic neříkal, nevím, co dělal. Pak vím, že nastoupil zpět a couvl, pak jsem viděla, že na vozovce leží otec. Byl takový zkroucený, běžela jsem k němu, ale nereagoval,“ vypověděla žena. „Řidič jen na místě stál, nešel poskytovat první pomoc, podle mého názoru tuto nehodu zavinil řidič toho kamionu, já se vina necítím,“ skončila ženina výpověď.

Podle svědků i kamerových záznamů z místa nehody vstoupila ale žena do vozovky osm metrů od přechodu a více jak deset vteřin poté, co na přechodu pro chodce naskočila červená, auta měla v tu dobu již zelenou a kolona se začala rozjíždět.

Cítil jsem se napaden, řekl soudu muž, který střílel po policistovi

Krimi

U soudu v úterý vypovídal i řidič kamionu Milan H., v ten den jel s kamionem v poměrně hustém provozu po Klatovské ulici. „Když jsem přijel k Americké, tak tam padla červená. Koukal jsem na pravou stranu na semafor, padla zelená, tak jsem se začal rozjíždět. Pak jsem něco slyšel, přibrzdil jsem. Nerozuměl jsem paní, co na mě něco volala. Myslel jsem, že říká, že tam má tašku,“ vypověděl řidič kamionu.

Kromě Bandové na něj začali volat i další lidé. „Lidi okolo volali couvni, couvni, máš pod sebou člověka. Stála za mnou ale auta, nakonec tam někdo doběhl, aby mi udělali místo, abych mohl couvnout,“ uvedl řidič s tím, že necítil žádný náraz ani odpor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám