Hlavní obsah

Nehoda luxusního sporťáku na Klatovsku skončí u soudu, spolujezdec přišel o zrak

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Soudní dohru bude mít zřejmě dubnová dopravní nehoda supersportovního automobilu Ultima GTR na Klatovsku. Dopravní policisté případ předali kolegům z kriminálky pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví, informovala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Sešrotovaný sporťák po nehodě.

Článek

Sedmačtyřicetiletý řidič luxusního sporťáku, který dokáže jet rychlostí až 300 km/h, tehdy nezvládl řízení a s vozem narazil do stromu. Zatímco sám vyvázl bez vážnější újmy, jeho spolujezdec (35) skončil s těžkým zraněním v nemocnici. Podle vyjádření lékařů bude mít trvalé zdravotní následky, zpráva z nemocnice hovoří o ztrátě zraku.

„Čekáme ještě na znalecké posudky. Od toho se bude odvíjet právní posouzení případu,“ doplnila Ladmanová.

Řidič, který na Klatovsku sešrotoval luxusní sporťák o strom, před lety figuroval v případu únosu

Krimi

Nehoda se stala mezi obcemi Petrovice a Petrovičky. Karambolu předcházel smyk, po kterém vozidlo vyjelo mimo silnici a bokem narazilo do stromu. „Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Škodu policisté vyčíslili na 4,5 milionu korun,“ připomněla Ladmanová.

Řidič vozidla podle zjištění Práva tvrdí, že si na průběh nehody nepamatuje. Technickou závadu předběžně vyloučil znalec.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Sešrotovaný sporťák po nehodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám