Hlavní obsah

Nedobrzdili. Devět aut v sobě a kolaps dopravy na D1 u Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mirošovice
Aktualizováno

Provoz na dálnici D1 se ve středu kolem poledne zkomplikoval kvůli řetězové nehodě u Prahy. Podle policie a Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) celkem havarovalo devět vozidel na 17. kilometru, o pět kilometrů dál pak ještě boural kamion. Ve směru na metropoli se vytvořily kolony.

Záznam z dálniční kamery a kolony na D1 Video: ŘSD, Aktu.cz

 
Článek

Provoz se zkomplikoval na 17. kilometru u Prahy krátce po 11. hodině, kde se mělo srazit devět aut. Pak kolem poledne na 21. kilometru narazil kamion do svodidel.

Provoz na obou místech dálnice byl omezený do jednoho pruhu, zranění nejsou hlášena, řekla ČTK mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Dálnici před Brnem blokoval kamion ve svodidlech, odstranil ho jeřáb

Krimi

Při první nehodě podle mluvčí narazilo osobní auto BMW nejdříve do svodidel, za ním jel nákladní vůz, který se snažil havarovanému vozu vyhnout a naboural do dodávky. „Dalších šest vozidel nedobrzdilo," informovala Suchánková.

Podle informací ČTK mohlo být za řetězovou nehodou vybržďování od kamionu, policie tuto verzi ale nepotvrdila.

Foto: Aktu.cz

Kolony kvůli hromadné nehodě na dálnici D1 u Mirošovic

Další nehoda se stala na 21. kilometru, kde kamion narazil do svodidel. „Řidič měl negativní dechovou zkoušku. Zdravotníci ho převezli na pozorování do nemocnice," sdělila Suchánková.

Kamión vjel na D1 za Prahou do svodidel, blokoval provoz i v opačném směru

Krimi

Mluvčí ŘSD Jan Rýdl na Twitteru informoval, že kamion boural přes betonová středová svodidla a prakticky zastavil dopravu v obou směrech. Kolem 16. hodiny se ale provoz až na jeden jízdní pruh podařilo obnovit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám