Hlavní obsah

Kamion na dálnici D1 zezadu narazil do kolony, jeden mrtvý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dálnice D1 je u Bohumína na 368. kilometru ve směru do Polska od noci uzavřená kvůli vážné nehodě. Kamion tam hodinu po půlnoci narazil do stojící kolony, poškodil několik vozů. K nehodě letěl vrtulník. Jeden člověk zemřel, další utrpěl lehčí zranění.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala nedaleko Bohumína okolo 01:00 ve směru k hranicím s Polskem. „Z předběžně zjištěných informací vyplývá, že řidič nákladního vozidla z prozatím nezjištěného důvodu, nelze vyloučit mikrospánek, narazil do dodávky, která dojížděla kolonu za sebou stojících kamionů před hraničním přechodem. Poškozena jsou celkem čtyři vozidla,” řekla mluvčí policie Soňa Štětínská

Dodala, že nehodu nepřežil řidič dodávky. Mluvčí moravskoslezských záchranářů dodal, že posádka sanitky ošetřila ještě jednoho zraněného s lehkým poraněním hlavy. „Zdravotníci jej přepravili do ostravské fakultní nemocnice," uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Policie odklání osobní auta na exitu 365 Vrbice, nákladní vozidla směruje na exit 354 Rudná. Mluvčí policie nabádá řidiče, aby respektovali pokyny. „Doprava je tam intenzivní, snažíme se hledat alternativní trasy, zatím odkláníme osobní auta přes Vrbici," dodala.

Nákladní vozidla jsou na 354. kilometru D1 směřována na ulici Rudnou a dále na Havířov a jiné hraniční přechody na silnicích D48 a 1/11. I tam se ale tvoří kolony kamionů.

Kamion na dálnici D2 zezadu narazil do cisterny, doprava stojí

Krimi

Před hraničním přechodem s Polskem v Bohumíně se tvořily i v pondělí několikakilometrové kolony v souvislosti s opatřeními v boji s šířením nemoci COVID-19.

Poláci v neděli zakázali vstup cizincům do země a následně na přechodu zavedli kontroly. Do České republiky kvůli koronaviru cizinci nesmí, platí také zákaz cestování českých občanů kamkoli do zahraničí. Existují výjimky, například pro lidi, kteří jezdí přes hranice za prací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám