Hlavní obsah

Nazval ho komunistou, tak schytal výprask. Soud důchodce potrestal podmínkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Roční podmínkou potrestal plzeňský okresní soud 69letého muže z Plzně za fyzické napadení o deset let mladšího řidiče kabrioletu. Nelíbilo se mu totiž, že ho nazval komunistou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál v červenci 2020 na jedné z ulic ve městě. Obžalovaného, který venčil psa, tehdy ohrozilo vozidlo Audi A5 jedoucí v protisměru. Důchodce musel uhnout úplně až k plotu, přičemž na řidiče ve voze zakřičel: „Jak to jezdíš, čů...?“ Na to muž v kabrioletu zastavil a chtěl po pejskaři vysvětlení.

Soud potrestal diskutéry za nabádání k vraždám migrantů podmínkou

Krimi

„Začal si mě fotit, a tak jsme si vynadali navzájem. Když jsem se otočil a chtěl odejít, zakřičel na mě, že jsem komunista. To mě rozzuřilo, protože řada mých příbuzných byla v totalitní době za své politické názory uvězněna. Proto jsem ho napadl,“ vypověděl obžalovaný s tím, že šlo pouze o jednu ránu.

Podle státního zástupce ale obžalovaný řidiče napadl nejméně šesti údery pěstí. „Rány směřoval do hlavy a obličeje, v důsledku čehož poškozenému způsobil několik krvavých podlitin,“ stojí v obžalobě.

Za škrcení na záchytce dostal muž 4,5 roku

Krimi

Řidič kabrioletu tvrdil, že pejskaře nazval komunistou až poté, co byl z jeho strany fyzicky napaden. „Chtěl jsem mu tím říci, že komunisté také mlátili lidi bezdůvodně,“ uvedl poškozený. Konflikt popsal tak, že mu obžalovaný nejprve nalehl na dveře auta a tím mu mezi ně a práh přiskřípl nohu. „Současně mě bil pěstmi do hlavy,“ uzavřel napadený řidič.

Reklama

Výběr článků

Načítám