Hlavní obsah

Násilník natočený kamerou ve výtahu byl zatčen

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Skrytá kamera, kterou si samospráva jednoho z panelových domů v Ostravě-Hrabůvce nechala nainstalovat do výtahu, se stala osudnou sexuálnímu násilníkovi. Ten minulý pátek ve sledovaném výtahu násilím nutil k sexu 17letou dívku. Podezřelého muže policie ve středu zatkla.

Foto: Jaroslav Březina
Článek

A to díky tomu, že fotografie z kamery, kterou policie dostala k dispozici, zveřejnila média, včetně Novinek. [celá zpráva] "Naši lidé přijali celkem deset podnětů, ve kterých občané předali své poznatky k případnému pachateli tohoto sexuálně motivovaného deliktu," uvedl mluvčí ostravské policie Milan Klézl.

"Ve středu v dopoledních hodinách pak policisté vytipovaného podezřelého zadrželi. Jde o 43letého muže z Ostravy, který má bohatou kriminální minulost jak majetkového a násilného, tak i mravnostního charakteru," dodal.

Muž v černém kulichu minulý pátek sledoval mladou dívku od tramvajové zastávky až k paneláku na ulici Jiřího Herolda. Spolu s ní vstoupil do domu a pak i do výtahu. "Po rozjetí zdviže mladou ženu uchopil pod krkem a přitlačil ji ke stěně. Požadoval, ať mu to udělá rukou," uvedl Klézl.

Když slečna násilníka upozornila, že je ve výtahu kamera, ke své smůle jí podle všeho neuvěřil a surově ji zbil. Dívka naštěstí neutrpěla žádné vážné zranění. Policisté zatím nevědí, zda budou pro podezřelého žádat uvalení vazby. "Bude zahájeno trestní stíhání pro trestné činy vydírání a omezování osobní svobody. Ve čtvrtek budeme vědět více," dodal Klézl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám