Hlavní obsah

Napadl v Mohelnici dvě ženy kvůli telefonu. Chtěl prý zavolat přítelkyni

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohelnice

Hned dvě ženy během jednoho odpoledne přepadl podle policie 31letý muž v Mohelnici na Šumpersku, přičemž chtěl jejich telefony. Důvodem údajně bylo, že potřeboval zavolat své přítelkyni, ale vlastní funkční mobil neměl.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K incidentům došlo v úterý, násilníka policisté zadrželi den poté, informovala v pátek Právo policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Muž podle ní po zadržení kriminalistům sdělil, že měl potřebu zavolat své přítelkyni. Jenže svůj telefon měl rozbitý, a tak zvolil dost netradiční způsob, jak se k telefonu dostat.

„Vypravil se do města, kde se nejprve v Lékárnické ulici s kapesním nožem v ruce domáhal vydání telefonu na nezletilé slečně. Od svého záměru ale nakonec upustil a z místa rychle zmizel,“ uvedla mluvčí.

Úspěšnější byl lupič o malou chvíli později v ulici Za Penzionem, kde doběhl mladou ženu, která šla po chodníku a v ruce držela telefon. Muž se jí snažil přístroj násilím vytrhnout z rukou a přitom na ni křičel, aby mu telefon dala.

„Přestože se žena bránila, telefonu se obviněný nakonec zmocnil a dal se na útěk. Během incidentu žena utrpěla lehké zranění,“ konstatovala Vybíhalová.

Trojice sledovala v Praze ženu, pak ji napadla a oloupila

Krimi

Násilníka se kriminalistům podařilo zadržet hned následující den. „Do rána se ukrýval na jedné z mohelnických ubytoven. Sám pak policistům ukázal místo, kde odcizený telefon ukryl. Policisté zajistili také kapesní nůž,“ poznamenala mluvčí.

Kriminalisté již muže, který byl v minulosti opakovaně stíhán i odsouzen za trestnou činnost majetkového či násilného charakteru, obvinili ze zločinu loupeže. Hrozí mu až 10 let vězení.

„Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám