Hlavní obsah

Namol opilá matka cestovala s dvojčaty metrem, nadýchala pět promile

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Se dvěma desetiletými syny a téměř pěti promile alkoholu v krvi se v pondělí vydala cestovat pražským metrem namol opilá žena. Velké množství alkoholu ovšem nezvládla a z vagónu ji museli dokonce vytáhnout, neboť sama už vystoupit nedokázala. Záchranáři ji tak museli převézt na záchytnou stanici.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilá matka cestovala se svými synyVideo: MP Praha

 
Článek

K opilé ženě zavolal strážníky dozorčí metra, který jim oznámil, že ve stanici Černý Most se nachází namol opilá žena, u které stojí dva chlapci.

„Dozorčí strážníkům sdělil, že ženu museli z vagónu vytáhnout, protože nebyla schopná sama vystoupit. Hlídka ženu pro jistotu uložila do stabilizované polohy a kontrolovala její životní funkce,“ uvedla ve středu mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Oba chlapce strážníci odvedli k dozorčímu do kanceláře, aby nemuseli být vystaveni stresovým situacím způsobeným jejich matkou. Z místa si je poté odvezli policisté.

„Přivolaní záchranáři ženu zkontrolovali a rozhodli o jejím převozu na záchytnou stanici. Zde bylo ženě provedenou dechovou zkouškou naměřeno neskutečných 4,9 promile alkoholu v dechu, doplnila mluvčí. Celým případem se nadále zabývá Policie ČR.

Lékaři považují za vážnou otravu alkoholem už stav, kdy člověk nadýchá přes tři promile alkoholu, od čtyř promile jde o riziko smrtelné otravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám